PETER FLEMMING [CA]

Instrumentation (2012)
Peter Flemming / Instrumentation 2012

Peter Flemming / Instrumentation 2012

Pianostrenger, mekanisk saltvanndimmer, transduser bord, elektromagnetiske pickuper, motorstyrte lysdimmere, maskinvare, elektromagnetiske spoler, egendefinerte kretser, trommer.

Instrumentation er en elektromekanisk og kinetisk lydinstallasjon som er inspirert av resonans. Galleriinstallasjonen er en videreutvikling av eksperiementer i atelieret. Den benytter et begrenset utvalg av redskaper og tigjengelige materialer, og har i seg et element av det provisoriske. Verket spenner over to separate, men likevel sammenhengende områder, som får frem ulike aspekter ved det.

Uortodokse høyttalere, laget av bøtter, trommer, gamle vinduer og hand-wound elektromagnetiske spoler fyller dette rommet. Resonansen i disse funnede objektene forsterker resten av installasjonen, som er plassert i et mindre dominerende rom. Der er det et arbeidsbord av kryssfinér som fungerer som en akustisk energiomformer for pianostrenger satt i bevegelse av elektromagnetikk, og det er også hovedscene for en gruppe maskinelle «utøvere». Hver av disse utøverne utfører sin repetitive oppgave, og bidrar til et uendelig lydspor av flimrende harmonier, brå crescendoer og uregelmessige rytmer. Ved å la maskiner styre showet åpnes et midlertidig rom for kontemplasjon overfor kreftene som er i sving i våre omgivelser. Utforsking av den grunnleggende fysiske «magien» i resonans – alltid til stede i maskiner, strukturer og systemer – synliggjør at vi må forholde oss til fysiske lover som er fundamentalt mystiske og utenfor vår makt.

I look at what I make as the electro-mechanical equivalents of short stories.

Peter Flemming: Instrumentation (demonstration no. 1) 2011-2012 from Perte de Signal on Vimeo.

Peter Flemming: Instrumentation (demonstration no. 2) 2011-2012 from Perte de Signal on Vimeo.

Peter Flemming: Instrumentation (demonstration no. 3) 2011-2012 from Perte de Signal on Vimeo.

 

Bio

Peter Flemming har vært aktiv som kunstner i snart to ti-år, han er en low-fi kunstner og lager elektronisk håndverk på gehør gjennom intenst og intuitivt atelierarbeid. Hans siste verk er en pågående serie eksperimenter om resonans, som han utforsker gjennom lyd, elektromagnetisk aktiverte materialer, mekaniske utøvere og provisoriske forsterkeranordninger. Tidligere arbeider inkluderer ‘late’ maskiner, solenergidrevne kunstverk og hypnotisk repeterende automater. Han har hatt et stort antall internasjonale utstillinger, og er tiltelt en rekke stipender, priser og residencies. Det er tredje gang Flemming stiller ut i regi av TEKS.

 

Interview with Peter Flemming at The Creator’s Project

http://www.peterflemming.ca

 


Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre