DRIESSENS & VERSTAPPEN [NL]

Breed / E-volved Cultures (2001 – 2011)
Driessens & Verstappen / Breed 1.2 #e365

Driessens & Verstappen / Breed 1.2 #e365

Breed 

Breed er et dataprogram som bruker kunstig evolusjon til å utvikle svært detaljerte skulpturer. Hensikten med hver ‘vekst’ er å generere ved celledeling fra en enkelt celle, en detaljert form som kan materialiseres. På bakgrunn av utvelgelse og mutasjon, blir en kode gradvis utviklet som best oppfyller kriteriene og en gjennomførbar form dannes. Motivene ble opprinnelig laget i kryssfiner. I dag kan objektene gjøres i nylon og rustfritt stål ved hjelp av 3D trykkteknikker. Dette automatiserer hele prosessen fra design til utførelse: industriell produksjon av originalarbeider.

For å skape visuelle motiver gjennom kunstig evulosjon må man designe genetiske algoritmer og evolusjonære programmer. Evolusjonære programmer lar gjenstander bli “oppdrettet”, snarere enn å designe dem manuelt. Gjennom en prosess med mutasjon og utvalg, er hver ny generasjon stadig bedre tilpasset de ønskede kriteriene. Algoritmen som er utviklet er basert på to ulike prosesser: celle-divisjon og genetisk evolusjon.

E-volved Cultures (triplet #4)

E-volved Cultures (2005-2011) er en programvarepresentasjon av et kunstig landskap som vokser og gror i sanntid. Virtuelle agenter etterlater seg visuelle spor i interaksjon med omgivelsene, og genererer dynamiske piksellandskap. Den fargerike, abstrakte animasjonen kan gi assosiasjoner til landskapsformer, geologiske prosesser, skyformasjoner, fremvekst av sopp, organvev eller satellittbilder, men unnslipper til slutt alle forsøk på en endelig definisjon.

 

Bio

Det Amsterdam-baserte kunstnerparet Erwin Driessens og Maria Verstappen har jobbet sammen siden 1990. Etter studier ved Maastricht Academy of Fine Arts og Rijksakademie i Amsterdam, utviklet de i fellesskap arbeider bestående av programvare, maskiner og gjenstander. I sin forskning fokuserer de på mulighetene som fysiske-, kjemiske- og dataalgoritmer kan tilføre i utviklingen av bildegereneringsprosesser. Driessens & Verstappen etterstreber kompleksitet og mangfold, i en overbevisning om at tilfeldigheter, selvorganisering og evolusjon er det som styrer og forvandler virkeligheten. En viktig inspirasjonskilde er de selvorganiserende prosessene i våre omgivelser: den kompekse dynamikken i alle former for naturlige prosesser og det genetiske evolusjonssystemet med organisk liv som til stadighet produserer nye og originale former.

Driessens & Verstappen har stilt ut i en rekke gallerier og museer, blant annet Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam, LABoral Gijón, IVAM Institute Valencia, Kröller-Müller Museum Otterlo, Neue Pinakothek München, Eyebeam New York og DEAF V2 Rotterdam. De har deltatt på konferanser som Siggraph Los Angeles, Sonic Acts Amsterdam og Second Iteration Melbourne. I 1999 og i 2001 ble deres Tickle robot-prosjekt belønnet med førstepris i VIDA, en internasjonal konkurranse for kunst og kunstig liv. Siden 2001 har de vært tilknyttet Gallery VOUS ETES ICI, Amsterdam.

http://notnot.home.xs4all.nl


Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre