ORIGAMI GURK + ELISE [??]
(23. okt. @ BLÆST)

Alexander Tronstad, Thomas Holme, Martin Palmer, Elise Marie Adamsrød
KKXV: Blæst tirsdag 23. oktober

Før de søkte mot en mer kommersiell tilnærming med det prisvinnende NoAward™-albumet “Age of Reason med Seidmen og Elise (kommer snart på TRASS! anarchives/Ambolthue), hadde Gurkene allerede andre banebrytende innspillinger bak seg. Ved å gå tilbake til røttene sine utforsket de former for kunst, musikk og sinn-over-fjell som har så mye til felles med Senegalesisk støy-psykedelia, Pippi Holstein-skolen for sonosemantikk, og haglstormen av shoegazer-rock som kom ut av Nidaros-områdene gjennom stammekulturen til bl.a. Motorpsycho og Mrs. Hippi.

Ved å evokere en coverlåt av den forholdsvis suksessfulle Liverpoodliske gruppen vi kjenner som “The Beatles” (selv om deres ekte navn forblir en godt bevart hemmelighet), kryssgjødslet Gurkene den sanne ånden bak ‘kryss-sjøen-brorskapet av mennesker med tånummende tradisjonell TOPY astroturf. Ingen vitriolsk kveldsbønn kan skjule dette faktum.

Noe musikk basert på denne beskrivelsen har blitt utgitt som del av Origami Republika’s UNESCO Underground Underworld Heritage Series. Den originale mastertapen ble kastet i Trondheimsfjorden uten noen åpenbar grunn. Eller kanskje for å gjøre en statement. Eller kanskje en kommentar. Hull brent i de polystyreniske trådene til virkeligheten. Konserten høres kanskje ikke ut som dette, men Elise er der.

Fritt oversatt og endret etter en tekst av Tore Bøe.

 

Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre