KIANOOSH MOTALLEBI [UK]

 Terrestrialball (2010)
ianoosh Motallebi / Terrestrialball

Kianoosh Motallebi / Terrestrialball

Et lite sfærisk objekt bestående av de 94 naturlig forekommende elementene på jorden. Den måler 2.54 cm i diameter.

Terrestrial Ball er en liten, sfærisk gjenstand laget av de 94 elementene som finnes naturlig på jorda. Det er både en svært håndgripelig kommentar til verden vi lever i, et memento om hvor vi kommer fra og en gjenstand som har en grunnleggende relasjon til alle andre gjenstander og stoff som noensinne har vært laget. Meteorer – biter av andre verdener som faller ned på vår – blir med jevne mellomrom funnet på jorda. Kanskje vil denne «jordballen» selv en gang bli funnet, og informere andre om vår eksistens.

Kianoosh Motallebi lager gjenstander og installasjoner som bruker vitenskap og vitenskapelige prinsipper som kontekst for å utforske kunst og eksistensielle spørsmål om menneskets eksistens. Arbeidet hans definerer ofte en større sammenheng, hvor både tilskueren og verket befinner seg. Denne større sammenhengen skaper et rom, hvor sammenkoblingen mellom menneskets hverdagsopplevelse av sine omgivelser, og de fysiske lovene som styrer dem, kan utfordres og utforskes.

 

Bio

Kianoosh Motallebi er født i Liverpool i 1982. Han fullført sin master i kunst ved Slade School of Fine Art i London. Han bor for tiden i Amsterdam hvor han nylig har avsluttet et to års opphold på Rijksakademie van Beelden Kunsten.

Han har deltatt i “The Physical Centre” (Guest prosjekter, London, presentert av Yinka Shonibare), “Erased Walls” (Berlin), og i 2011 RijksakademieOpen, Van der Mieden Gallery (Antwerpen), DEAF2012 (Rotterdam), Schauort (Zürich), bosted på Very Real Time (Cape Town),

http://kianooshmotallebi.com/Terrestrial-Ball-2010


Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre