MONOLAKE [DE NL]
28. sep. @ BYSCENEN

Byscenen fredag 28. september
Monolake / Robert Henke - Tarik Barri / Ghosts in Surrond

Monolake / Robert Henke – Tarik Barri / Ghosts in Surrond

Monolake Ghosts in Surround presenterer materiale fra Ghosts-albumet som en ekte kringlydopplevelse med sanntids generativ video.

Den visuelle siden av Ghosts in Surround-turnéen er et bidrag fra den nederlendske audiovisuelle kunstneren Tarik Barri [NL], som Robert Henke [DE] har samarbeidet med siden begynnelsen av 2009.

Byscenen blir rigget om for en surround konsert som sammen med visuals vil ta deg ut på en reise av de sjeldne; ”…Rystende beats, grumsete lyder, dyp bass, brede frodige lydbilder og små soniske skapninger som bor på en fascinerende planet der en rekke ting går veldig galt og ingenting er tatt for gitt – en audiovisuell tur inn i nye territorier!”

The Existence of Time from Tarik Barri on Vimeo.

Bio

Robert Henke, født i 1969 i München, Tyskland, er komponist, lyddesigner, programvareutvikler, installasjonskunstner og audiovisuell artist. Hans kunst fokuserer på møysommelig formgitte detaljer og gradvise endringer av repetetative  strukturer i ulike tidsskalaer. Henke legger like stor vekt på interaksjonen mellom audiovisuell kunst, og det fysiske rommet hvor det fremføres.

Han utforsker nye teknologier som bølgefeltsyntese og ambisonics, og gjør bruk av høyoppløste storformatsprojeksjoner eller lasersystemer for å skape sine altomsluttende opplevelser, og løsriver enten den spatiale opplevelsen fra et gitt rom, eller forsterker rommets iboende egenskaper. Mange av hans arbeider er definert som potensielt endeløse og sakte utviklende stadier, og inviterer dermed publikum til å hengi seg totalt i et fritt definert tidsrom. Hans soniske undersøkelser har røtter i akademisk lydforskning og datamusikk, og også i moderne klubbkultur. Med sitt musikalske samarbeidsprosjekt Monolake, var han med på å skape det som senere ble ‘lyden av techno fra Berlin’, mens hans mer konseptuelle arbeider ofte fremføres eller vises i kunstgallerier og på festivaler.

Henkes samtidige inkluderer en voksende gruppe med kunstnere som bruker teknologi og datavitenskap for utforskningen av nye estetiske territorier som ligger mellom komposisjon, fremføring og installasjon. For Henke er de kunstneriske resultatene som er åpenbare i hans arbeid, så vel som utviklingen av instrumentene og verktøyene som er nødvendige for å oppnå disse resultatene, to sider av den samme kunstneriske prosessen.

Videre er Henkes interesse for kombinasjonen av kunst og teknologi tydelig i hans bidrag til utvikling av musikkprogramvaren Ableton Live. Fra Abletons grunnleggelse i 1999 har han vært sentral for utviklingen av Live, som har blitt et av standardverktøyene for elektronisk musikkproduksjon, og som totalt har redefinerte mulighetene for fremføring av elektronisk musikk.

Henke skriver og foreleser også om lyd og kreativ bruk av datamaskiner, og holder et professorat i lyddesign ved Berlin University of Arts.

Henkes fremførelser og installasjoner har blitt vist på Tate Modern i London, Pompidousenteret i Paris, MUDAM i Luxembourg, PS1 i New York, Art Gallery of New South Wales, Sydney, EMPAC i Troy, Sonarfestivalen i Barcelona, og flere andre steder. Henke har utgitt mer enn 20 album, og han verk Layering Buddha fikk en æresomtale under Prix Ars Electronica i 2007.

I 2013 har han blitt valgt som Morr Visiting Artist ved musikkdepartementet ved Stanford University, hvor han vil undervise i musikkomposisjon og fremføring med datamaskiner.

http://roberthenke.com


Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre