FROST [NO]
29. sep @ BYSCENEN

KONSERT @ Byscenen lørdag 29. september!
FROST

FROST

FROST Live: Aggie Peterson, Per Martinsen. Visuelle effekter: Petra Hermanova.

Frost dukket opp på norske radiostasjoner i 1998 med “Clouds Across the Moon”, var Spellemannsnominert og var et frisk pust i grenseland mellom electronica og alternativ pop. Frost har eksistert som duo siden utgivelsen av albumet “Melodica” i 2001, som ble utgitt i Storbritannia og i USA på den legendariske techno-labelen Shadow Records. De ga deretter ut albumet ”Love! Revolution!” i 2006, og har siden sluppet en rekke singler og remixer. De har turnert verden over og spilt konserter fra Paris til London via Tokyo og Glomfjord.

Aggie Peterson og Per Martinsen flyttet til hjembyen Tromsø i 2008, men har det siste året pendlet mellom Nordens Paris og London. Singelen “The Woods”  ble sluppet 17. oktober i England og mottok strålende kritikker blant britiske medier og rotasjon på flere britiske radiostasjoner. Singelen er nå tilgjengelig i Norge og følges opp med en remix-EP senere i høst. Det nye albumet slippes 17. september 2012.

Petra Hermanová

Petra Hermanová

Petra Hermanova (1987, Valasske Mezirici) arbeider hovedsakelig med video, tekst og tegning. Hun har nettopp fullført sine studier av konseptuelle tendenser / intermedia ved Fakultet for kunstfag i Brno under ledelse av den fremtredende tsjekkiske kunstneren Václav Stratil og tilbrakte ett semester ved Royal Academy of Fine Arts i Bruxelles. Bortsett fra å bli inkludert i gruppeutstillinger i Tsjekkia, har hun jobbet og utstilt i Belgia, Bosnia og Hercegovina, Tyskland, Ungarn og Island. Hun deltok i flere internasjonale prosjekter som ved feks Atelier Banja Luka for å undersøke mulige former for samarbeid, eller Arlene Tuckers “Oversettelse er Dialogue”. Hennes diplomarbeid er nominert til årets ‘Startpunkt Pris’ for nye europeiske kunstnere. For øyeblikket jobber hun med musikere for deres visuelle presentasjoner og og musikkvideoer.

FROST RADIOMAGNETIC

FROST RADIOMAGNETIC

Frost – RADIOMAGNETIC – Ny utgivelse 17. september!

Artist:              Frost

Label:              FrostWorld Recordings

Utgivelse:       17. september 2012

Distribusjon: Phonofile-Artspages int.

Publishing:    Sony/ATV Music Publishing

PR:                  BangOn, London, UK

Sjanger:          Pop/Alternative/Electronica

Webside:       www.frostnorway.no

Radiomagnetic

I 1999 beordret Russiske myndigheter hurtig evakuering av Пирамида, eller Pyramiden som den blir kalt av norske myndigheter, tømt og forvandlet til en spøkelsesby nærmest over natten. Stedet hvor rundt 1000 innbyggere, for det meste russiske gruvearbeidere, hadde levd og arbeidet siden området ble solgt til Sovjetunionen fra Sverige i 1927, lå nå etterlatt i total stillhet.

På grunn av det tørre, kalde arktiske klimaet er Pyramidens bygninger bemerkelsesverdig uberørt av tidens tann. Om man besøker stedet i dag kan man fortsatt se leker, bøker og andre eiendeler som er reist i fra uten tid til å rydde og uten viten om man skulle vende tilbake. På veggen – en klokke som har stanset. Stille spor av levd liv.

Flere år senere dukket merkelige radiosignaler opp på kortbølgebåndene i de befolkede områdene nær Polarsirkelen.  Fra disse sendingene kunne man høre vakker popmusikk gjennom støy og knitter. Mellom sangene, en dyp og melankolsk mannlig stemme som annonserte sangene på russisk.

Ingen visste helt hvor signalene kom fra, inntil en russisk radioamatør klarte å spore de til å være ekkoene av gamle radiosendinger fra Svalbardøyene. De nøyaktige koordinatene pekte til den nå forlatte Pyramiden.

I 2008, etter å ha flyttet tilbake til hjembyen Tromsø, fikk Per Martinsen og Aggie Peterson tilsendt en konvolutt med russiske frimerker. Inni lå en C60 kassett-tape med Радио Магнитное (“Radiomagnetic” ) påskrevet og et brev fra den analog-elskende russiske radioentusiasten. Han skrev at han hadde sett Frost opptre i forbindelse med deres stumfilmkonsert til Pudovkins klassiker ”Moren”, tidligere samme år i Arkangelsk og at han tenkte at denne kassetten kunne være av interesse.

De fant umiddelbart frem den gamle kassettspilleren og lyttet til tapen som inneholdt en radiosending med det vakreste utvalg av popmusikk, musikken fra en spøkelsesradio filtrert gjennom støy og tid. Det var som et ekko fra en nylig fortapt sivilisasjon.

Denne kassetten har vært hovedinspirasjonen under innspillingen av det nye albumet – resultatet er klassisk, elektronisk pop, kledd i en produksjon anno 2012.

 

 

Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre