HARALD FETVEIT & AGNES HVIZDALEK [NO AT]
(24. okt. @ BLÆST)

Dans for voksne
KKXV: Blæst onsdag 24. oktober

Agnes Hvizdalek og Harald Fetveit spiller improvisert musikk; Hvizdalek bruker bare stemme og mikrofon, mens Fetveit bruker nokså primitiv elektronikk, som den stemmen til tider kan låte som, og nettopp denne lydlikheten er noe av det som gir musikken deres spenning og særpreg. De to går gjerne til ekstremer, enten de reduserer eller eksploderer på lydfronten. De har spilt sammen siden 2008, med flere opptredener i Oslo og Wien. De har spilt på flere festivaler, ikke minst på All Ears i Oslo, Cable i Nantes og Støy på landet ulike steder i Trøndelag.

Hvizdalek kommer fra Wiens improv-miljø, der hun bl.a. har en trio med Klaus Filip og Seijiro Murayama, og har studert hos størrelser som Franz Hautzinger. Etter at hun flyttet til Norge i 2008 har hun gjort seg bemerket i Oslos improv-scene med internasjonale improvprosjekter for stort orkester, bl.a. ÖNCZkekvist. Ellers har hun spilt med Burkhard Stangl, Manon Liu Winter, Bonnie Jones, Kristin Andersen, Guro S. Moe, Mia Göran m.fl.

Fetveit har holdt på med støy en stund: På begynnelsen av åttitallet utgjorde han alene 1/3 av hele den norske støyscenen, med gitar og elektronikk som verktøy. Han har beveget seg fritt mellom friimprov og støy de siste årene, med folk som Mattin, Junko Hiroshige, Lucio Capece, Taku Unami, Lene Grenager, Else Olsen S. og John Hegre. Han står også bak konsertserien Dans for voksne som startet i 2003.

 

 

 

Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre