KLAUS-PETER ZAUNER [UK]

Klaus-Peter Zauner

Klaus-Peter Zauner er seniorforeleser ved Agents, Interaction and Complexity group (AIC) of Electronics and Computer Science, University of Southampton. Han ble født i Stuttgart, loddet sammen en Sinclair ZX81 som sin første datamaskin, og fortsatte med å studere biokjemi ved University of Tuebingen. Zauner var besnæret av naturens mekanismer for informasjonsprosessering på molekylnivå, og forlot Tuebingen i 1992 for å slutte seg til Michael Conrad’s Biocomputing Group i Detroit – på den tiden et av få steder som drev med forskning på molekylær databehandling, og sannsynligvis den første forskningsgruppen for databehandling med eget våtlaboratorium. Med Michael Conrad som mentor arbeidet han med konformatorisk og enzymatisk databehandling.

Klaus-Peter fikk sin PhD i databehandling ved Wayne State University, Detroit i 2001. Han startet sin akademiske karriere som gjesteprofessor ved Wayne State University, men dro tibake til Europa i 2002 for å jobbe med Peter Dittrich i Bio Systems Analysis Group ved University of Jena, før han begynte som foreleser ved University of Southampton i 2003.

Han leder et team som jobber på tvers av grensene mellom (bio)kjemi, elektronikk, mikrofluider og databehandling for å integrere informasjonsprosessering i fysiske og kjemiske systemer. Målet er å skape fremskritt innenfor kompleksiteten av syntetiske materialer og på den måten minske gapet mellom den intrikate materialorganiseringen i den biologiske verden og det som er mulig med dagens engineerings-verktøy.

Klaus-Peter har vært Microsoft Research European Fellow, mottatt Leverhulme Research Leadership Award, og er en av grunnleggerne av International Journal of Unconventional Computing, hvor han også er redaktør. Han samarbeider nasjonalt og internasjonalt for å ta grep om hvilken retning hans gryende forskningsfelt skal ta.

 

Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre