GAUTOKEINO [NO]
23. okt. @ BLÆST

Gaute Ludvigsen
KKXV: Blæst tirsdag 23. oktober

Gautokeino

 Gautokeino er en one-man-preformance-band, engang to, med mange venner. Mannen som kom opp med bandnavnet (som er et ordspill på den afrikanske elven berømt for sine mange misjonærer stasjoner), lider av den sjeldne W.Earl syndrom og ble sendt bort fra hjembygda, og nå bare skal vises i viser spilt utenfor den lokale scenen.

Gautokeino er et svært åndelig band som søker å opplyse de/dem lytteren/e med lyden av ren glede og nostalgi til en bedre pre-vitenskapelige æra. Gjennom bandets mange forskjellige stadier har dette vært hans viktigste kjerne og misjon. Dyre programmer er den viktigste påvirkning, samt Jupiter og The moving OO`s. Men det er mange flere.Gautokeino har fått en stor fanbase i mange leirer. Kristne, neo-kristne og linjal hardcore lokalsamfunn rundt om i verden digger. Den indre fanbase er det evangeliske religiøse miljøet bandet sprang ut fra. Etter sin første EP “När nettsamfunnet SÅ lyset i taka” (når er lys i tåke farli?), var den kristne og høyre vingen av samfunne tatt på sengen. “Awesome!” og “Ganske bra!” er bare noen av de fantastiske takstene som ble kastet etter han.Lange turner og dårlig økonomi hadde sin pris, og bandet begynte å fjerne seg fra den tradisjonelle kristne livsstil over til en mer progressiv livsstil. Deres tro begynte å plukke opp påvirkning andre enn den tradisjonelle evangeliske kristendom. Baha’i og Scientologi ble store deler til hans livs visedom. Etter en (tele)patisk visjon under filmen ”besvergelse av min demon bror”, stirret de spørrende på det gode-dårlig oppsett og funnet av at virkeligheten bare er kondensert energi. Disse synspunkter startet ganske mye halloi i kristne samfunn, men dette ble fort glemt etter sangen “Jesus er bobler inni meg” ble utgitt. “Hvis du tror på JC, tror vi på deg” som den lokale presten sa.Merkelige ting som skjedde etterpå, for mange til å nevne her, men pinneord kan være: geit, handel, vannbrønner, rosa biler, gode intensjoner, dårlige moralske valg og tap av Magic kort.

Alter vinstokk ble byttet ut med bøker, bøker ble omsatt nonne chucker. Nun hiver de der i graven, og omsettes elementær kunnskap

Bandet lå død i over 4 måneder, og dette var en grov lapp på kinnet.

Etter denne steinete perioden med indre konflikt og over inntak av høytidelig fukt. Skjedde noe som ingen andre band har opplevd, det fløy en fugl ut fra asken og la egg.

Dette eggene klekket, og er den nye formen for Gautokeino ala 2012. Nok en gang tilbake for å spre glede og plante frø i denne materielle verden, sår vi et håp om en bedre morgendag? Kanskje. Ganske kanskje. I dag er bandet omfavnere av alle religioner, og vil ikke utelukke noen så lenge de tror på en slags gud.

Behandle dem godt, en dag kan de spille for en pave, og du vil da ha ham på din gode side, i dette livet og muligens i det neste.

Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre