PikselSavers 2012
5. – 7. okt. @ Galleri KIT

 PikselSavers 2012 – skjermsparere som gjør en forskjell! 5.-7. okt. @ Galleri KiT

 

PikselSavers-Norway

PikselSavers-Norway

PikselSavers er et visningsprogram for kortfilmer og softwarekunst, kuratert av Pikselfestivalen i Bergen. PikselSavers ble bestilt og for første gang vist under biennale for kunst og teknologi, Meta.Morf 2010, i Trondheim. Prosjektet ble deretter presentert på Pixelache Helsinki i mars 2011 og ved Norsk Telemuseum over sommeren 2011.

Programutvelgelsen ble gjort på basis av en åpen utlysning og den første utgaven bestod av ti verk av kunstnere som arbeider innen et bredt spekter av digitale medier og teknikker.

PikselSavers bruker skjermspareren som utgangspunkt og inspirerende springbrett. Videoene og softwarekunsten baserer seg på skjermsparerformatet -korte audiovisuelle (u)narrative historier laget for uendelig repetisjon. Mulig tematikk inkluderer (men begrenser seg ikke til): bærekraftig ressurstilegnelse, fornybar teknologi, energihøsting, fair trade hardware, fritt innhold, åpen adgang, DIY økonomi, og delt utvikling.

I anledning Pikselfestivalen i 2011 ble to nye verk inkludert i PikselSavers serien, og fra 2012 ble det inkludert som en egen tematikk under Piksels festivalprogram. PikselSavers 2012 utgave vil bli presentert under Meta.Morf festivalen i Trondheim, 5.-7. oktober ved Galleri KiT. Åpningskvelden fredag 5. oktober akkompagneres av Piksel A/V system.

Om Piksel

Piksel er en internasjonal samling for kunstnere og utviklere som arbeider med Free/Libre og Open Source teknologi i kunstnerisk praksis. Piksel er både en festival og en workshop som organiseres i Bergen, Norge, og involverer deltagere fra over et dusin land. Deltagerne utveksler ideer og koder, presenterer kunst og softwareprosjekter, holder workshops, performance, og diskusjoner om estetikk og politikk tilknyttet FLOSS og kunst.

 

http://www.piksel.no

 

 

 

 

Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre