JESSICA DE BOER [NL]

Solid Void (2007)
Jessica de Boer / Solid Void

Jessica de Boer / Solid Void

Harpiksen brenner i fakkelen, men varmen forflyttes, og ingen vet hvor den ender opp.

– Zhuang Zi

Solid Void består av en isblokk som formes i en termodynamisk prosess. En glassbeholder fylt med vann henger i løse luften i et rom som holder 20˚C. Prosessen begynner når et oktahedron av is plasseres i glassbeholderen, akkurat passe stort og med lufttett lukking. Utformingen gjør at man her kan observere to ulike fenomener. I smelteprosessen utveksles det varme mellom isen, vannet og omgivelsene. Dette omformer isblokken fra et oktahedron til en vakker diamant. Molekylene smelter ved 0˚C og strømmer til overflaten. Når molekylene blir varmere blir de også tyngre, og de synker til bunnen, hvor temperaturen er 4˚C. Det er denne sirkulasjonen som gjør at vannet graver seg inn i isen og former en diamant.

I henhold til Arkimedes lov skulle en tro at vannivået forble uendret, men i stedet faller det i løpet av denne prosessen inne i den forseglede glassbeholderen. Isen, som er lettere og tar mer plass enn vannet, holdes under vann i midten av beholderen ved hjelp av en enkel strengekonstruksjon. Når isen smelter frigjøres det luftmolekyler som danner bobler og stiger til overflaten. Luften slippes løs.

Bio

De Boer ble uteksaminert cum laude fra Royal Academy of Arts i Haag, Interfaculty of ArtScience, i 2008. Før dette, i 2003, fikk hun sin Master i offentlig politikk og bærekraft fra University of Twente, med en avhandling om vassdragsforvaltning. Etter studiene var hun med og grunnla Location Z på Villa Ockenburgh, i sanddynene ved Haag. Her jobbet og bodde hun tre år, og tok blant annet initiativ til kulturprogrammet Zzondag, en plattform for interaksjon mellom kunstnere, forskere og musikere. Innimellom forelesninger, performancer, utstillinger og enkle måltider kan publikum og deltakere diskutere temaer som går utover de aksepterte grensene for deres fagfelt. Her var hun co-kurator i tre år. I fjor ledet hun et forskningsprosjekt som tok for seg moderne animisme i Mexico. Prosjektet omfattet blant annet feltarbeid hos Huichol-indianere og to artist residencies som var delfinansiert av Stroom Den Haag. Dette resulterte i verket «The Life of the Dead Blue Hummingbird», som er utstilt på tre ulike steder i Mexico. Det kommer snart en bok om om dette forskningsprosjektet. De Boer startet nylig på et PhD-prosjekt under programmet Resilient Energy Landscape ved Institutt for arealplanlegging og miljø, Universitetet i Groningen. Hun fortsetter stadig å forene kunst og vitenskap.

http://jessicadeboer.com/?projects/78Volledig

Share

Comments are closed.

Copyright 2019 TEKS / Meta.Morf 2012 · Webmaster & custom web design: Espen Gangvik · RSS Feed · Log in

TEKS - Trondheim Electronic Arts Centre