Meta.Morf X – Digital Wild etterlater de etablerte fortellingene om vår digitale fremtid, og ønsker i stedet å vri og vende på forventningene om fremtiden ved å utfordre det åpenbare. 

Det rasjonelle blir utydelig og vi kan glimtvis se den fascinerende konturen av en villere fremtid der ting fort oppleves vilt og surrealistisk – og kinky. 

I dag utvikler vi teknologiene våre for å tjene et spesifikt formål – ryddig, rent og effektivt, rasjonelt. Når vi blir instrumentale, blir vi også forutsigbare. Algoritmene og dingsene vi så tett forholder oss til representerer etter hvert en forutsigbar og kalkulert virkelighet.

I dag, omtrent seksti år inn i den digitale revolusjonen er en overveiende del av vårt globale samfunn omsluttet av digital teknologi og praksis. Det digitale har blitt vår nye natur. Mennesket er blitt arkitekt av kunstige økologier, nye og hybride domener. Hva betyr det å være menneske i en tid der vi blir skapere av nye verdener?

Digital Wild vil presentere kunstpraksis og forskning som lekent utforsker nye og kunstige økologier med potensial til å gjøre vår fremtid spennende uforutsigbar.

Meta.Morf X – den sjette Trondheim internasjonale biennale for kunst og teknologi – reiser ut i den digitale villmarken der det forutsigbare har flyktet, der kontroll er fraværende, og agendaer og formål blir stadig mer flyktig.

Zane Cerpina / Espen Gangvik